Top Menu

11 Mayıs 2024 Cumartesi 

Resimli  Site içi  Google 

ANA SAYFA
Profiterol
 
romanshorn
 
 
 
 
 
 
6 Temmuz 2009
Kullanilan malzemeler:

HAMURU İÇİN:

1 su b.su

1 su b.un

50 gr.margarin

1 tatlı k.tozşeker

1 çay k.tuz

3 veya 4 adet yumurta

KREMASI İÇİN:

2,5 su b.süt

yarım su b.toz şeker

yarım su brd. un

1 çorba kaşığı margarin

1 limonun rendesi

ÜZERİ İÇİN:

1 paket hazır çikolata sosu

size püf noktalarını verim:

fırını önceden mutlaka 170 derecede ısıtın,soğuk fırına sakın atmayın,bi de özellikle ilk 20 dk. hiç açmayın...hatta hiç açmadan dışardan gözlemlerseniz daha iyi olur:)çünkü hamurun içi hemen pişmiyor,dışı pişti diye hemen fırından çıkarmayın,fırının ayarını düşürün ve profiterol hamurları içinde kalsın...

Tarif yapilisi:

tencereye kaynamış suyu koyun,bir tatlı kaşığı tozşekeri ve bir fiske tuzu ilave ettikten sonra içine margarini atın ve erimesini bekleyin.

unu da yavaş yavaş katarken bir yandan da hızlı hızlı karıştırın.bu şekilde 3-4 dk. hamuru ocakta pişirin..ve ılınmaya bırakın..

hamuru kontrol edin,eğer eliniz dayanıyorsa tamamdır,yumurtaları teker teker kırın,yumurtalar eğer büyükse 3 tane yeter,küçükse 4 kırın..mikserin çırpma telleriyle değil de diğer hamur çırpıcısıyla iyice hamura yedirin..bahsettiğim çırpıcınız yoksa kaşıkla da olur(ben bazen üşenip kaşıkla yediriyorum)..

fırın tepsisini margarinle yağlayın..ve hamuru sıkma poşetiyle tepsiye fındık büyüklüğünde sıkın..ben iki tatlı kaşık yardımıyla yapıyorum,hamurdan kaşığa küçük bi parça alıp,diğer kaşıkla yuvarlayıp tepsiye koyuyorum,şekle çok önem vermeyin,çünkü iki üç misli kabarıp,kendi şeklini alıyor zaten..

170 derecelik ısıtılmış fırına verin..diğer yandan da kremasını hazırlayın,bütün malzemeyi karıştırıp ocağın üstüne alın,kaynayınca kıvamını alınca altını kapatın ve soğumaya bırakın,soğuduğu zaman hamurların içine koymak daha kolay oluyor.

soğuyan profiterol hamurlarını ortadan yarın,(karnıyarık şeklinde,tümüyle değil) ve soğuyan kremayı içine doldurun..çikolata sosunu da paketteki tarife göre yapın, ve ılık şekilde profiterollerin üstüne dökün...

AFİYET OLSUN...
buda benim yaptigim profiterol istege göre cukolatisini daha cok koyabilirsiniz umarim begenirsiniz.



Facebook'ta Paylaş


    Gönderen : romanshorn        Tarih : 6 Temmuz 2009        Hit : 5528

Yorum Eklemek İçin Üye Olun / Giriş Yapın


Yorum Yazmak İçin Üye Seviyeniz Yetersiz

Lütfen

Üye Girişi Yapınız   Veya  Üye Olunuz

 

Anasayfa  İletişim